Et komplett Lillehammer sykehus

Lillehammer sykehus
Sykehusaksjonen og lillehamringenes engasjement har vist oss hvor viktig sykehuset er for oss som bor i byen, og for hele regionen vår. Lillehammer Høyre skal gjøre sitt for at vi skal vinne dette slaget. Vi vil ikke lenger stå og se på at avdelinger og kompetanse flyttes til Hamar, og krever et komplett Lillehammer Sykehus!

For meg betyr Lillehammer Sykehus noe helt spesielt. Her var jeg med da datteren min ble født i 1989. Her ble en god venn av meg lagt inn og påsydd øret etter en stygg kollisjon med en bil ved Storhove. Her ble moren min kjørt inn med hjernehinnebetennelse etter å ha falt om på multetur, og her ble min kone sydd etter å ha skadet seg i hånden. Hver gang ble utfordringen løst på en fantastisk måte av et flott og profesjonelt personale, og med lykkelig utgang. Jeg er veldig takknemmelig og glad i dette sykehuset, og sånn vet jeg at det er mange som har det.

Før Sykehuset Innlandet ble etablert som følge av organiseringen innenfor Helse Øst var Oppland sentralsykehus (Lillehammer, Gjøvik og Reinsvoll sykehus) et av de best drevne i landet. Både målt i økonomistyring og pasientbehandling. Etter sammenslåingen med sykehusene i Hedmark har det gått en vei – nedover. Vi kan registrere dårligere trivsel blant de ansatte, samt en gradvis nedbygging av avdelinger og tilbud. Kompetansen forsvinner, det er usikkerhet blant de ansatte, og det kan registreres at omorganiseringer og flyttinger av funksjoner har svekket særlig Lillehammer sykehus som før flyttingene var et nær komplett sykehus. Nå er de i ytterligere full gang med andre runde i nedbyggingen. Vi kan ikke akseptere at sykehuset vårt forvitrer. Dette må stoppes.

Lillehammer Sykehus har 1100 arbeidsplasser og er særdeles viktig for oss som bor i byen og i områdene rundt. Vi kan ikke finne oss i at avdelinger og kompetanse forsvinner til Hamar. Tappingen av nøkkelpersonale og tilbud til Hamar er bare en forsmak på Arbeiderpartiets region-drøm, der vi fort også vil miste fylkeskommunen til det som kan bli det nye sentrum i storregionen; Hamar. Visjonen om et sentralsykehus handlet ikke om pasientene og de ansatte, men om byggingen av storregionen, samt bygge Hamar som regionhovedstad.

Arbeiderpartiet sitter i regjering med statsminister, helseminister, med flertall i Stortinget, Fylkeskommune og i Lillehammer kommune. Vi utfordrer AP om å kreve at Sykehuset Innlandet deles slik at Oppland igjen kan få et eget helseforetak bestående av Lillehammer, Gjøvik og Reinsvoll sykehus under en ledelse. Vi må igjen få et komplett sykehus på Lillehammer slik vi hadde!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.