Venstre om?

På ski
#Mesnaelva #Lillehammer

Venstre har valgt å gå inn i regjeringen sammen med Høyre og Frp. De som kjenner meg vet at jeg tilhører miljø-Høyre, og derfor har jeg ingenting imot å gjøre regjeringens politikk litt grønnere. Snarere tvert imot. Å være konservativ for meg er også å forvalte vår felles naturarv på en måte som gjør at vi kan se en ny generasjon i øynene.
Venstre har fått gjennomslag for styrt avvikling av pelsdyrnæringen innen 2025. På høy tid.
At Lofoten og Vesterålen holdes fri for oljeleting stemte jeg i sin tid for på Høyres landsmøte da dette var oppe til debatt. Jeg tapte den avstemningen. Det er derfor ekstra gledelig å se at dette nå er en del av den nye regjeringsplattformen. Klokt og fremtidsrettet.
At den nye regjeringen fortsetter satsingen på miljøvennlig transport, og viderefører skattefordelene for elbil når det gjelder engangsavgift og merverdi i hele perioden, er strålende. På den måten kan vi faktisk nå 2025-målene.
Til slutt har jeg lyst til å trekke frem en lokal sukkerbit som Frp visstnok forhandlet frem: Kommunene har mulighet til å hente inn eiendomsskatt, men enkelte eier ikke magemål. Å begrense størrelsen på eiendomsskatten er derfor et klokt og sosialt forslag vi hilser velkommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.