Trygg by

atom1.jpg
Jeg leser at 2 av 5 føler seg utrygge i sentrum i helgene. Volden i sentrum er et problem som ved flere anledninger har blitt tatt opp i avisen og her i bloggen. En fin målestokk er at sentrum bør være slik at en bestemor og barnebarnet hennes kan være der på kveldstid. For der en bestemor tar med barnebarnet sitt, er det trygt å ferdes.

Natteravnene gjør en kjempejobb, men vi vet også at synlig politi hindrer volden. Det henger 330 tomme politiuniformer rundt i landet vårt. Sosialistene har bevilget for lite penger til politiet, mens Høyre har forsøkt å fylle dem. Vi vet når og hvor volden skjer, og vi vet også at vi kan hindre den ved at politiet får ressurser til å være til stede.

Utrygghet reduserer livskvaliteten og innskrenker bevegelsesfriheten. Sånn vil ikke Lillehammer Høyre at det skal være i byen vår. Vi vil ha en trygg by.

3 kommentarer til «Trygg by»

  1. hei
    nå vet jo ikke jeg om folk er utrygge hele helgen når de ferdes i sentrum. men jeg ville tippe at de fleste som føler seg utrygge er ute noe senere enn den tiden der bestemødre med barnebarn vanligvis oppholder seg i bygatene- de fleste barnebarn vil helst hjem til barne-tv, og de barnebarn som ikke vil hjem til barne-tv vil helst ikke ha bestemor på slep.

  2. Poenget er vel at ALLE skal kunne føle seg trygge til alle tider av døgnet, selv om de må gå i gatene også på kvelden/natta. Det er noen få (bråkmakerne) som ikke har lært seg å respektere lover å regler i samfunnet vårt. De trenger å lære seg alminnelig oppdragelse. Dette gjelder også å respektere politiet som er satt til å sørge for at også vårt lokale samfunn er trygt for alle.

  3. Kristian har tatt poenget. Det handler om vår rett til å være trygge i egen by. «Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv», sier Øverland. Klart vi, barna og ungdommene våre, og ikke minst de eldre, skal kunne ferdes trygt uansett når vi ferdes i byen. Det er vår by, og vi skal ikke finne oss i at bevegelsesfriheten innskrenkes. Det må vi tørre å gjøre noe med.

    Utrygghet reduserer livskvaliteten og innskrenker bevegelsesfriheten. Sånn vil ikke Lillehammer Høyre at det skal være i byen vår. Vi vil ha en trygg by.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.