Trollet sprakk

nytt-ar
FÆL BRUD:Rådmannen i Lillehammer kommune, Annar Skrefsrud la tirsdag 10.03.09 frem de foreløpige regnskapstallene for 2008. Det viste et rekordstort underskudd, selv om rådmannen hadde gjort sitt beste for å sminke brura.
I dagens Gd står det at kommunen gikk med 53 mill i underskudd mot budsjett. Det er ikke helt riktig. I forbindelse med første tertialrapport i 2008 hadde vi et underskudd på 16,6 mill som da ble dekket inn av det såkalte gjeldsavdragsfondet. Fordi dette blir bokført som en inntekt i 2008, synes ikke denne delen av underskuddet i de 53 millionene. Riktig underskudd mot budsjett skal detfor være 69,6 mill. Vel å merke etter at brura har tatt ut løstennene, sola kastet lys over beistet, og trollet sprakk

Høyre har gjennom hele 2008 pekt på manglende politisk styring i forbindelse med oppfølging av økonomien til Lillehammer kommune. Budsjettet de folkevalgte har vedtatt 2008 er ikke fulgt, avvik er ikke rapportert til formannskap og kommunestyret slik at grep har kunne vært gjort i tide. Det er ordfører som har det øverste politiske ansvaret for dette arbeidet. Om det er vilje eller evnen det skorter på, vites ei, men bomben som ble detonert i formannskapet 10.03.09 viser tydelig at ordføreren ikke har hatt nødvendig styring. For å si det med revisjonsrapporten kontrollutvalget har bestilt:
«Det er aktiviteten som er styrende, ikke budsjettet. (…) Dette er noe av hovedforklaringen på overskridelsene i 2008», heter det. Det er nettopp dette Høyre har gjentatt gjennom hele året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.