Tre partier, en plan

I Gd 22.mars påstår AP’s Ragnar Nordgreen at de tre partiene Fremskrittspartiet, Venstre og Høyre krangler om hvem som skal være ordfører etter valget til høsten. Dette er ren ønsketenking fra Nordgreens side og stemmer overhodet ikke med virkeligheten.
Nær 70 år med AP-styre er nok. Byen trenger sårt et skifte og det står vi tre borgerlige partiene sammen om. Vi samarbeider godt og har tre gode ordførerkandidater. Før vi samler oss om en felles kandidat synes vi det vil være riktig å lytte til velgerne og respektere deres råd. Dette er selvsagt uvante og kjetterske tanker for Nordgreen & co, som tar det som en selvfølge at ordføreren kommer fra AP.

Astrid Gaasand
Terje Rønning
Eivind Falk

4 kommentarer til «Tre partier, en plan»

 1. Tre partier – hvilken plan?

  De tre ordførerkandidatene fra FrP, Høyre og Venstre prøver 24. mars å få oss til å tro at de har én plan for hva som skal skje etter valget. Det de kaller plan er ønsket om å få vekk Arbeiderpartiet. Venstre skriver at flertallet de idag er en del av sårt trenger skifte. Det er greitt nok. Det beviser John Lyngs definisjon av en Venstre-mann som en mann med begge beina solid plantet i løse lufta.

  De tre bekrefter at vi før valget ikke vil få høre hvem som blir ordfører om de får flertall. Som ordførerkandidat kan Terje Rønning godt tenkes å sanke ekstra stemmer til Venstre. Men V blir lillebror i samarbeidet. Lillehammer skal ha én, ikke tre ordførere. Etter valget trenger ikke FrP og H ta valghensyn når kandidat skal utpekes. Falk vil insistere på at H står mellom V og FrP, og kreve ordførerposten. Hvis FrP blir størst vil de kreve det samme. Hvis ikke de tre partiene før valget avklarer at de vil gå til valg på at Terje Rønning skal bli ordfører, blir han det heller ikke. Så enkelt er dét.

  Hvilken pris vil Venstre betale for å få ordføreren? De tre sier ikke ett ord om felles politikk. H og FrP vil privatisere de kommunale barnehagene. Vil lillebror V godta det? Vil H og FrP godta ikke å selge kraftaksjer? Vil V godta salg? Vil V godta at kommunen første halvår skal kutte 25 stillinger uten å si hvilke virksomheter som rammes? Vi får ikke svar før valget.

  Er det å lytte til, og respektere velgerne å holde dem uinformert om hva valget gjelder?

 2. Den største og viktigste jobben er å få orden på økonomien. Lillehammer har under AP opparbeidet seg en gjeld på formidable 1,4 milliarder. Betydelig mer pr. innbygger en for eksempel Hamar, Gjøvik andre kommuner vi liker å sammenligne oss med. Den formidable gjelden begrenser kommunens handlingsrom betydelig. Å ordne opp i økonomien er jobb nr.1

 3. Lillehammer kommunes gjeld er tatt opp for å finansiere investeringer kommunestyret énstemmig, altså med bl.a. Høyres stemmer, har vedtatt. Vel, med ett unntak – kjøp av kommunehuset istedetfor leie. Handlekraften Høyre ved siste korsvei viste for å rydde opp i økonomien var altså å fremme forslag om å ta ned 25 uspesifiserte stillinger for å spare seks og en kvart million kroner annet halvår i år, og – ja, Erdal skal få svar – å privatisere barnehagedrift for å oppnå en besparing på 2 millioner. Det er forøvrig vanskelig å se at det siste vil spare kommunen for penger, all den tid Høyre går inn for at privat barnehagedrift skal støttes med høyere beløp enn det kommunen bruker på å drive egne barnehager.

 4. Høyre trenger ikke gå langt tilbake for å motbevise Nordgreens påstander. Senest på siste formannskapsmøte fikk Høyre stoppet et lånopptak.
  Andre eksempler på kritkkverdig bruk av fellesskapets midler vi har stemt mot denne perioden er for eksempel kommunens kjøp av aksjer i Hafjell Alpinsenter i Øyer. Vanvittig bruk av fellesskapets midler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.