Skal Lillehammer Kommune kjøpe Hafjell alpinanlegg?

Blod på tann: Formannskapets aksept for Rådmannens forslag om å kjøpe Skogly rehabiliteringssenter har tydeligvis gitt administrasjonen blod på tann: I formannskapet tirsdag 13.mai 2008 fremmes det forslag om at Lillehammer kommune skal kjøpe seg inn i Hafjell alpinanlegg.

Link til sakspapirene finner du her

Jeg spør: Skal Lillehammer drive alpinanlegg, og atpåtil i en annen kommune? Er dette Lillehammer kommunes kjerneoppgaver? Lillehammer kommune skylder allerede 1,3 millarder kroner og betaler 100 millioner i året renter og avdrag, er dette da riktig prioritering? Tror vi virkelig at kommunen er bedre til å drive alpinsenter enn private? Det er heller ikke gjort en uavhengig verdivurdering av aksjene. Selger har foretatt prisvurderingen som ligger til grunn for tilbudet. I tillegg er det viktig å være klar over at anlegget vil kreve store investeringer av eierne årene som kommer.
Vi hadde gruppemøte sammen med Frp mandag 12.05.08. Der ble vi enige om at kommunen ikke bør kjøpe seg inn i Hafjell Alpinanlegg, og vil følgelig stemme imot rådmannens forslag i formannskapet tirsdag 13.05.08.

2 kommentarer til «Skal Lillehammer Kommune kjøpe Hafjell alpinanlegg?»

  1. Jepp, vi klarte ikke å stoppe dette vanvittige forslaget. SP/SV/AP har nå sagt ja til å kjøpe seg opp, for skattebetalernes penger, i et alpinanlegg i nabokommunen Øyer. Vi venter spent på hva dette betyr videre for Skei, Kvitfjell, Sjusjøen og Nordseter. Presedensen er fryktelig her.

    I saksutredningen ble det også lagt vekt på at Hafjell alpinsenter kommer til å trenge store investeringer i årene som kommer. Da forventes det selvsagt at eierne blar opp. Og til orientering: Eierne det er oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.