Sentralisert Teater

teatereivind

Vi var i helgen vitne til at det sentraliserte Teater innlandet ble pisket inn på Oppland Arbeiderpartiets årsmøte. På tross av at et samlet teatermiljø i Oppland ønsker en annen modell. Det ble gjort klart at om Opplendingene skal få penger til teater, ja så får vi hver så god å kjøpe APs valgkampopplegg med Teater Innlandet. Høyre har de siste to årene gjort det klart i forbindelse med statsbudsjettet at Oppland selvsagt skal ha rom for å velge sin egen vei.

Da saken i fjor var oppe til diskusjon i formannskapet på Lillehammer fikk Høyre tilsynelatende gehør for dette synet, men nå kan det synes som om APs pipe har fått en annen låt. Lillehammer har et mangfoldige teatermiljø med Teaterforum Lillehammer i spissen. Teaterforum Lillehammer har gjennom det siste året vist 8 forestillinger for under 200 000 kroner. Hva tror ordføreren blir prisen pr. forestilling med Teater innlandet? Svært mange av Teaterforum Lillehammers forestillinger har vært lokalt forankret både med skuespillere som nå bor på Lillehammer, og forestillinger produsert med utflyttede Lillehamringer.

Der Høyre ønsker en politikk som vokser nedenfra, og som vil gi lokalsamfunnene rom til utvikling på egne premisser, viser AP i saken om Teater Innlandet sitt sanne ansikt og legger opp til å styre ovenfra. Dette handler jo om forvaltning og utvikling av ideene – dette blir nå sentralisert til Hamar. Hvilke tanker har egentlig ordføreren om Teater på Lillehammer: Betyr utvikling av teater noe for utviklingen av lillehammer som kulturby – for byens profil i forhold til kultur og næring – eller som filmby? Har ordføreren noen tanker om hvilken betydning Teaterforum Lillehammer har for utviklingen eller mener ordføreren at vi nå like greit kan legge ned Teaterforum Lillehammer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.