Høyre sier: Rens Mjøsa!

fisketur-haakonmeg.jpgHøyre har etterhvert, med tidligere miljøvernminister Børge Brende i spissen, blitt det ledende miljøpartiet i Norge. Selv om den internasjonale klimadebatten er viktig tar vi også det lokale miljøet på alvor. Etter innspill fra Lillehammer Høyre vedtok 10.02.07 årsmøtet i Oppland Høyre følgende i sitt program:

Oppland Høyre vil være en pådriver for rensing av Mjøsa.

På bildet ser du Haakon og meg i Strandebarmer’n vår på Mjøsa. I bakgrunnen ser du Vingnes, med huset der vi bor. Jeg er veldig glad for å få fronte politikken til et parti som vil arbeide aktivt for å rense opp for tungmetaller og bromerte flammehemmere i Norges største innsjø, slik at vi igjen trygt kan spise selvfisket fisk fra Mjøsa.

7 kommentarer til «Høyre sier: Rens Mjøsa!»

 1. Miljødebatten må bli lokalt tufta, og ikke bare abstrakte beregninger av hølet i ozonlaget, som SV og Venstre holder på med.
  Klart det må renses opp i Mjøsa. Som ivrig mjøsfisker synes jeg det er en skam at ikke dette er tatt tak i! Men jeg mener også at det må være forurenserne som skal betale for opprydningen. Hva mener du om det?

 2. Enig med deg, Børre. Det må være et prinsipp at forurenseren betaler. Problemet i vårt tilfelle, er at Statens Forurensingstilsyn ikke vet, eller har funnet ut, hvem som er synderen, og dermed enda ikke vet hvem de skal sende regningen enda. Dette forhindrer ikke at det er en nasjonal oppgave å få jobben gjort, slik som i forbindelse med oljeutslipp. Så får de heller sende regningen til rette vedkommende i etterkant.

  PS. Sjekk bilde av mjøsørreten på «Om Eivind Falk»

 3. Hei
  Må innom og sjekke denne bloggen innimellom. Ble ganske engasjert da du innrømmet å ha testet hvor innsendere bor. Det må jo være lov for f.eks utflyttede lillehamringer og oss som kunne tenke oss å flytte til denne byen å mene noe også. dessuten er jo flere av kampsakene dine ikke rene Lillehhammer-saker. Både Mjøsa, E6 og sykehuset engasjerer et atskillig større publikum enn innbyggerne på Lillehammer.

 4. Hei Bonde
  Du har så evig rett. Det ser ut til at denne bloggen engasjerer langt ut over Lillehammers grenser. Og det er jo bra. Lillehammer er jo den naturlige hovedstaden her i innlandet og det er helt naturlig med så omfattende interesse fra fjern og nær. Det innser jeg nå. Det er ikke rart om folk får lyst til å flytte hit til norges fineste by og derfor engasjerer seg i byens ve og vel. Besøkende på bloggen min er velkommen om de har den ene eller andre ip-adressen. Men tema her var altså Mjøsa

  🙂

 5. Mildt og godt å stå på isen i dag 🙂 Fikk åtte abbor. De fikk katta. Jeg venter med å spise til Høyre har fått rensa opp, jeg. Bra tiltak, Falken!!

 6. hei
  bonden beklager. forrige innlegg skulle selvsagt vært en generell kommentar på bloggen din istedenfor å komme som en sidekommentar på Mjøsa.

 7. Helt greit det, Bonde. Hyggelig at du kunne tenke deg å flytte til byen vår. Hvis vi står hardt på i denne saken skal vi sørge for at du får spist frisk mjøsørret, i tillegg til alt det andre fine byen vår kan by på. Du er kanskje en ivrig fisker du også sånn som Børre? Grattis med fin abborfangst forresten, Børre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.