Politiet må styrkes

I GD mandag 06.09.10 kan vi lese at politidistriktet Lillehammer, Øyer og Gausdal tvinges til å kutte 2,3 millioner fra nå og ut året. Dette gjør distriktet vårt ekstra sårbart mot kriminalitet, og at utrykningsterskelen legges enda høyere.
Høyre har foreslått høyere bevilgninger til politiet hvert eneste år. I år har vi foreslått 200 millioner mer til politiet enn regjeringen. Høyre utarbeider i disse dager en plan mot kriminalitet med Høyres løsninger for en bedre og mer effektiv kriminalitetsbekjempelse.

Et av tiltakene er en økning med ca 2000 politifolk innen 2015.
Et annet tiltak er en gjennomgang av hva som må regnes som nedre kritisk grense for politibemanning i hvert politidistrikt. Saken i Gd er en svært god illustrasjon der det ganske riktig pekes på at 1 politimann på jobb ikke er nok om noe alvorlig skulle inntreffe.
Høyre arbeider for et styrket politi, hurtigere behandling i domstolene, bedre forebyggende tiltak og et sikrere ettervern. Samtidig sliter politi- og lensmannsetaten med for liten bemanning og for små budsjetter til operativ drift etter fem år med rød-grønn regjering.
Høyres mål er at alle skal kunne føle seg trygge både hjemme og ute. Det viktigste virkemiddelet er en kraftfull og nødvendig opptrapping av politistyrken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.