#Metoo i lokalpolitikken

Arbeiderpartiets mektige nestleder Trond Giske blir i disse dager beskylt for seksuell trakassering over en lang tidsperiode. Enden på den visa blir nok at han må gå av. Om beskyldningene viser seg å være riktige blir det vanskelig for AP å gå til valg med en nestleder som bærer med seg en slik historikk. Spørsmålet er om han trekker Stenseng og Støre med seg i fallet? Det vil tiden vise.

Lokalpolitikken er ei heller skånet for trakassering og overtramp. Som gruppeleder har jeg opplevd å bli kontaktet av medrepresentanter for å stoppe trakassering. I et tilfelle var det en kvinnelig folkevalgt som over tid ble utsatt for omfattende uønsket «oppmerksomhet» blant annet gjennom tekstmeldinger. Slik jeg da ble forklart dette, var det i et stort omfang, og ble opplevd som svært ubehagelig for kvinnen det gjaldt. Jeg tok da dette straks opp med ordføreren, som tok et møte med den som drev på med dette. Tilbakemeldingen fra ordfører var etter møtet at vedkommende hadde tatt budskapet inn over seg, og lovet bot og bedring. Jeg forsikret meg etter dette, gjennom samtaler med den kvinnelige kommunestyrerepresentanten, om at den uønskede «oppmerksomheten» var avsluttet. Likevel satt jeg igjen med en ubehagelig følelse etter denne hendelsen.

Det finnes garantert mange slike saker i kommunestyrene rundt om i landet, og mye blir helt sikkert ikke tatt tak i. Ofte sukkes det over manglende rekruttering av kvinner til politiske verv, og det er selvsagt ikke slik at kommunestyresalen skal være «A Man’s World». Derfor et fint at historiene nå kommer frem, om det kan medvirke til at det blir enklere for kvinner å delta i politikken. Så får vi heller tåle at noen føler det litt ubehagelig underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.