Lillehammer uten en tråd

Falk med laptop i parken
Tenk deg en varm sommerdag i Søndre Park etter en clubsandwitch og et glass lemonade med isbiter. Egentlig skulle du tilbake på det svette kontoret eller på den varme lesesalen, men takket være at Høyre vant valget 2007 og gjorde Lillehammer trådløst kan du bare vippe opp laptopen din her i Parken og være på nett. Vi vil gjøre Lillehammer til en enda bedre by å bo i. Et Lillehammer uten en tråd er innovativt, det er fremtidsrettet, det er enkelt; Nettopp slik vi ønsker byen vår.

Hvorfor trådløst?

Lillehammer er norges mest populære studentby, og ungdom strømmer til for å søke seg til Høyskolen på Lillehammer, de videregående skolene våre og Nansenskolen. Klarte vi å gjøre Lillehammer trådløst ville vi tillegg til å befeste byens sterke posisjon som foretrukken studentby, også styrket Lillehammers plass i et fremtidig innlandsuniversitet.
Nå er det ikke bare studentene som bruker internett blant byens innbyggere. Vi er vel alle etterhvert mer eller mindre bevandret i web og epost-bruk, enten vi er pensjonister, arbeidstakere eller skoleelever. Trenden er også at vi går over til bærbar PC. Skoleelevene utstyres i større og større grad med bærbart utstyr, og det samme gjelder de som befolker byens kontorer. For næringslivet vil den trådløse byen være en klar bedring av rammebetingelsene gjennom at en legger bedre til rette for lokale bedrifter, turister, guiding, for forretningsreisende og arbeidstakernes familie. Lillehammer Høyre vil gjøre byen trådløs fordi det vil gjøre byen åpnere, mer inkluderende, mer inniovativ og enda bedre å bo i.

Look to Trondheim

I Trondheim har de innført tråløs internett – delvis gratis – for byens innbyggere, studenter og tilreisende. Etter et spleiselag mellom Kommunen, Fylkeskommunen, NTNU og private aktører har de satt opp endel sendere rundt i kommunen, og som en av de første byene i verden, gjort hele byen trådløs. Dette kan vi få til her på Lillehammer også: For det første er vi en mindre kommune, og trenger færre sendere. Det må være et tydelig mål for et slikt prosjekt å omfatte hele kommunen vår, enten en har adresse Saksumdal, Vingnes eller Storgata. For det andre er det mye mer sol her, slik at det mye mer aktuelt å sitte ute enn i regnfulle Trondheim. Ellers kan en selvsagt også koble seg opp inne, enten det er på skolen, i lesesalen, på arbeidsplassen, på kafeen, eller hjemme i stua.

Hvem vil være med å skape fremtiden?

Lillehammer Høyre ser disse som naturlige samarbeidspartnere i et slikt prosjekt: Lillehammer Kommune bør selvsagt ta initiativet ovenfor Høyskolen, Fylkeskommune og næringslivsaktører i byen vår, som for eksempel Eidsiva og Telenor. Vi har mange bedrifter på Lillehammer som ser fremover, og som helt sikkert ville spyttet litt i votten for å få til dette. Om det trådløse Lillehammer skal være en gratis tjeneste for byens innbyggere blir et regnestykke der de som skal finansiere ordningen må få sagt sitt, men når en har fått det delvis til gratis i Trondheim, har jeg vanskelig for å slippe tanken på at dette også burde kunne la seg gjøre her på Lillehammer. La oss sette igang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.