Lillehammer sykehus betaler Brustads valgkamp

lillehammer-sykehus.jpgArbeiderpartiets helseminister Sylvia Brustad er nå tindrende klar på at det skal bygges et nytt sykehus på Hamar. Hennes velgerplattform er hamarregionen, og hun ser anledningen til å sikre seg nye gode år i politikken gjennom byggingen av et storsykehus på Sanderud. Det tilføres som kjent lite friske penger i driften av sykehusene i regionen vår. Dette betyr at sykehuset vårt på Lillehammer får regningen i form av budsjettkutt, flytting av avdelinger til Hamar, nedbemanning og et dårligere totaltilbud. Arbeiderpartiets valgkamp i Hedmark kan bli dyr for Lillehammer.
Konsekvensene er dramatiske for de ansatte på sykehuset, for pasientene, for det faglige miljøet som tappes for kompetanse, for befolkningen på Lillehammer, og ikke minst de som bor nordover i Gudbrandsdalen. Det er dobbelt så langt fra Lom til Lillehammer som fra Lillehammer til Hamar. Nedskjæringene er distriktspolitisk blasfemi, og det er meg en gåte at selv de nyfrelste sosialistene i SP kan være med på dette. Jeg vil tro det skal mer enn en økt jerv og gaupeekvote til for å oppveie nedbyggingen av Lillehammer, Elverum og Gjøvik Sykehus.
Vi kan ikke la Arbeiderpartiet, som sitter med dette ansvaret, få lov til å fortsette nedbyggingen av sykhuset vårt. De kan, som Lillehammer APs Nordgreen, skylde på NPM (New Public Management) så mye de vil, men vi andre vet godt at det er helseminsteren som har ansvaret, og som legger føringer. Helseministerens ansvar er å gripe inn når noe bærer galt av sted. Det gjorde daværende helseminister Dagfinn Høybråten da han grep inn og reddet fødeavdelingen på Gjøvik Sykehus. Det gjør ikke Arbeiderpartiet og Sylvia Brustad, med alvorlige konsekvenser for Sykehuset på Lillehammer, de ansatte og befolkningen.
Det må være lov å spørre; Hvor er ordføreren vår, Synnøve Klemetsrud Brenden, i denne viktige saken for byen vår?

Én kommentar til “Lillehammer sykehus betaler Brustads valgkamp”

 1. Hei Eivind.

  Hvor Synnøve er ?

  Hun er på Stortinget, og der, som på alle andre steder folkevalgte Ap-politikere er samlet, er regelen at alle skal være enige.
  Ihvertfall utad. Dermed er Synnøve parkert, og kan ikke verken si eller gjøre noesomhelst. Offentlig. Slik er nå engang kulturen i Arbeiderpartiet.
  Hva kan vi så gjøre med det ? For eksempel å bedrive slik folkeopplysning som du gjør her. Først når mange nok ser at de beste løsningene skapes i det åpne rom, i samspillet mellom de forskjellige interesser, vil samfunnet utvikle seg i den retningen som et til enhver tid gjeldende flertall vil bestemme. Vår oppgave er å bidra til at dette flertallet ligger så nær opp til vårt verdigrunnlag som mulig.

  Hilsen Harald
  Gruppeleder fylkestinget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.