Kvalitet i skolen

I Aftenposten kunne vi nylig lese at bare halvparten av undervisningstiden på skolen ble brukt til undervisning. Den andre halvparten ble brukt til spissing av blyanter, bråk, gå på do og forsentkomming av lærere og elever. Sånn kan skolen fort bli et sted å være fremfor et sted å lære. Slik er det selvsagt ikke på Lillehammer, men er det ting vi kan gjøre for å øke kvaliteten i skolen også her?

Det er ofte vi blir minnet på at prestasjonskrav kan føre til prestasjonsangst. Vi må ikke glemme at det også kan føre til prestasjoner.

Én kommentar til “Kvalitet i skolen”

  1. Hei Eivind! Dette er ein sak som setter fokus på ledelse og korleis ein skal lede gruppa i klasserommet. Kor flink er den enkelte lærar til å forklare elevane at det å komme raskt igang, er viktig? Kvifor er dette viktig? Sett fokus på ein ønska situasjon og vær tydeleg overfor elevane kva dei har og tene på dette. Raskare igang i klasserommet = mindre oppgaver heime 🙂 Eg skal ta dette opp med vår ledelse av skulen i Eid kommune, og sjå kva den enkelte skule gjer. Bra jobba, Eivind! Lykke til med valet i september, og så snakkast vi. Helsing Oddvin Hansen, Nordfjordeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.