Kommunale biler, traktor og snøfresere finansierte velferdskasse

Ang. Gd-oppslaget om at det har vært praksis ved Teknisk drift i Lillehammer kommune å selge kommunens biler, traktor og snøfresere for deretter å putte pengene i en velferdskasse for de ansatte. Denne kassen har i følge rapporten finansiert bompenger og vin på personalfester. Vi fikk på formannskapsmøtet i dag opplyst at beløpet er rundt 36 000 kroner. Etter at Høyre fikk tak i den hemmeligstemplede rapporten i etterkant vil vi nok anslå beløpet å være høyere. Det dreier seg totalt om 25 objekter. Det meste biler. Det er to ting som er spesielt skremmende:

1. Kommunens manglende oversikt over hva de eier. Manglende kontroll og manglende rutiner. Hvordan har det vært mulig å selge disse bilene svart uten at dette har blitt fanget opp?

2. Manglende informasjon til kommunens folkevalgte. Ordfører var kjent med saken allerede i april men orienterte ikke formannskapet. Det hadde hun i følge rådmannen heller ikke gjort hvis ikke Gd hadde gjort saken kjent. Rapporten var hemmeligstemplet helt til Redaktørforeningens advokat ga klar beskjed om det var lovstridig. Jeg sitter derfor nå med et ex som jeg har fått av en journalist. Dog ikke elektronisk.

Denne saken er svært trist for kommunen, og vil kreve at vi får en skikkelig gjennomgang av rutiner og holdninger slik at dette ikke kan skje igjen. Dette er vi lovet av rådmannen/ordfører, og vil selvsagt purre på om det ikke skjer noe.

Var på NRK Østnytt i dag og kommenterte saken. 6 minutter og 20 sekunder ut i programmet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.