Kaptein Falk mønstrer av

På talerstolen

I går kveld samlet vi Lillehammer Høyres nye gruppe på Mølla Hotell til et møte for de nyvalgte faste representantene i kommunestyret for kommende periode. Der har jeg orientert den nye gruppen om at da jeg nå har vært ordførerkandidat tre ganger på rad, synes jeg det er på tide å slippe til nye krefter.

Jeg kommer ikke til å stille som ordførerkandidat i 2019. Det var derfor mitt ønske at den nye gruppen i Lillehammer Høyre valgte en ny gruppeleder, som dermed kunne få anledning til å bygge seg opp gjennom fire år. Jeg har derfor i samråd med leder i Lillehammer Høyre, Anita Menkerud, foreslått Ole Rolstad som ny gruppeleder. Ole har gjort en fabelaktig jobb i formannskapet denne perioden, ikke minst når det gjelder budsjettarbeidet. Ole har takket ja, og ble enstemmig valgt av den nye gruppen i kveld.

Jeg fortsetter imidlertid som gruppeleder frem til konstituering av nytt kommunestyre.

Ellers vil jeg takke avtroppende kommunestyregruppe og kollegaer i opposisjonen for et godt samarbeid i denne perioden. Å være opposisjonsleder kan være utfordrende, men jeg er stolt over at vi sammen har klart å snekre sammen gjennomarbeidede og gode alternative budsjetter, og har klart å stå samlet om de fleste store saker, i fire år. På den måten har vi fremstått som et troverdig alternativ, og det er mitt håp Krf, Venstre, Frp og Høyre kan bygge videre på dette mot 2019. Jeg vil derfor benytte anledningen til å rose mine kollegaer i opposisjonsledelsen, og ønske Ole Rolstad, som skal ta stafettpinnen videre, lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.