IKT må ut på anbud

Den siste tiden har vi fått en rekke signaler, blant annet gjennom oppslag i GD, om at Lillehammer kommune betaler en overpris for sine IKT-tjenester. GD viser til i tidligere artikler at Hamars regnskapsførte driftsutgifter til IKT i gjennomsnitt er 11.818 kroner per PC, mens Lillehammer kommune årlig betaler tett på 22.000 kroner for hver eneste PC kommunen leier av Ikomm AS, øvrige ytelser inkludert. De høye IKT-kostnadene er til bekymring, blant annet for kommunens skoler, som må ta regningen. Ingen, inkludert Ikomm AS, er tjent med en usikkerhet om hvorvidt kommunen betaler en overpris for sine IKT-tjenester.
Lillehammer Høyre er derfor glade for at Innlandet Revisjon har konkludert med at Ikomm AS ikke lenger kan gis oppdraget uten anbudskonkurranse. Det vil kunne bidra til å sikre at Lillehammer kommune ikke betaler mer enn markedspris for sine IKT-tjenester, og er i tråd med Lov om offentlig anskaffelse. Lovens intensjon er å sikre effektiv ressursbruk og at kommunen får best mulig tjenester til en riktig pris.
I en tid der kommunen sliter med å få budsjettet til å gå i balanse burde Revisjon Innlandets konklusjon være en velkommen anledning til å sikre best mulig ressursbruk og optimal utnyttelse av skattebetalernes penger.
Det er derfor med undring Lillehammer Høyre registrerer at kommunens styrende parti AP i stedet søker å omgå lovens intensjon, og i stedet ber rådmannen gå inn i direkte forhandling med Ikomm. Hvorfor ønsker AP at vi skal fortsette å risikere å betale en høyere pris for IKT-tjenestene ? Kan vi ikke heller bruke disse pengene på sårt tiltrengte kommunale tjenester innen helse og skole ? Er det overprisede IKT –tjenester vi skal bruke APs økte eiendomsskatt på ?
Høyre mener at det eneste fornuftige er å legge kommunens IKT-tjenester ut på anbud i tråd med lovens intensjon, og i tråd med anbefalingen fra Revisjon Innlandet. Vi har derfor, sammen med samarbeidspartiene KrF, FrP og Venstre, foreslått at rådmannen legger IKT-leveransene ut på anbud i tråd med lov om offentlig anskaffelser. Så er kommunens leverandør i dag, Ikomm AS, selvfølgelig velkommen til å gi sitt tilbud på lik linje med andre leverandører.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.