Hvordan skal vi gjøre Lillehammer til en enda bedre by å bo i?

eivind.jpgDet skal være lov å ha visjoner og tanker om hvordan byen vår skal utvikle seg, for den vet best hvor skoen trykker som har den på. Programarbeidet i Lillehammer Høyre pågår for fullt i disse dager, og som leder av programkomiteen utfordrer jeg bloggens trofaste lesere til å komme med sine friske innspill:
-Hvilke saker er viktigst for deg?
-Hvordan synes du Lillehammer kunne bli en enda bedre by å bo i?
-Hva brenner du for?

-Skateboardpark?
-En ny og bedre E6?
-Lillehammer sykehus?
-Få bukt med volden i Lillehammer sentrum?
-Regionsreformen?
-Oppussing av skolene?
-En forbedret kulturpolitikk?
-Bort med eiendomsskatten?
-Gondol fra Lilletorvet til Kanten?

Du skriver inn. Jeg noterer!

11 kommentarer til «Hvordan skal vi gjøre Lillehammer til en enda bedre by å bo i?»

 1. Nå skal jeg stemme Høyre. Med den freshe gjengen som står på listen deres nå, (og denne morsomme bloggen), er jeg sikker på at Eivind & co feier a Synnøve ut av førersetet til høsten. Hva jeg drømmer om på Lillyhammer? Sykehuset er kjempeviktig, og her må dere bare stå på!!! Klart det er arbeiderpartiet som har ansvaret med helseminister og greier. Det kan jo se ut i avisen som om det har løst seg nå. men det har det ikke! Bare å ta en tur opp på sykhuset, så ser en at folk ligger strødd i gangene.
  Ellers er volden unødvendig. Få den bort!

 2. Kom på en ting til, som jeg har tenkt en god stund på. Hva med å gjøre noe ut av den utrolig flotte parken vår? Jeg mener, legge is der fontenen pleier å stå, servere varm kakao inne i kafèen, leie ut skøyter osv.
  Vi har jo alltids sportsplassen, men hadde det ikke vært godt å kunne sette seg inn og ta en pause? Det skal da ikke så mye til?

 3. Kjære Åsnar og Zebra. Jeg synes dere kommer med gode innspill, og jeg vil gjerne kommentere dem:
  -Mjøsa: Vi har hatt årsmøte for Høyre i Oppland i dag, og etter innspill fra Lillehammer Høyre vedtok vi følgende til vårt program: «Oppland Høyre vil være en pådriver for rensing av Mjøsa». Høyre har tatt mål av seg til å være det ledende miljøpartiet i Norge, og vi vil konkret rydde opp i norges største innsjø. Smask!
  -Dyrehave: Morsom ide, Zebra. Vi diskuterte det litt i gangene på årsmøtet vårt, og da kom det opp en artig spinoff av din ide: Hva med å lage et akvarium med ferskvannsfisk fra Mjøsa?? Vi .snakker om over 20 slag, feks. hork, lågåsild og brasme. Noen er små, og noen temmelig digre. Bør den være på Strandtorget eller ved Skibladnerbrygga? Se der trenger jeg innspill.
  Skøyter og kakao i Parken: Strålende innspill, Åsnar! Gullstjerne til deg. Den skal jeg ta med inn i programkomiteen. Kanskje varme rosinboller og litt romantisk musikk også? 🙂

 4. Hei igjen Anders. Hyggelig at du besøker bloggen min igjen. Når det gjelder volden i Lillehammer er det en veldig viktig sak du har tatt opp, og vi er helt enig om at den negative utviklingen vi ser i byen vår ikke kan tolereres. Sånn vil vi ikke ha det, så dette tar vi tak i:

  Anette (2.plass på lista vår) vil følge opp dette spesielt, og gjennom samtaler med ungdom, politi, natteravner og andre, vil vi vurdere forskjellige tiltak. Lillehammer skal være en god by å bo i, og da skal det gå an å ferdes trygt i byen vår også på kveldstid.

 5. Hei Anders!
  JA, vi må gjøre noe med volden i Lillehammer! byen skal være trygg for alle, og som Eivind nevner er vi i gang med å finne konkrete forebyggende tiltak!
  Vi er en gjeng som skal jobbe med dette, kanskje du vil være med?
  Et forslag er vakthold/organisering i Taxi køen? Ellers er det jo dårlig med sted å være for ungdommen, vi skulle gjerne hatt en skikkelig ungdomsklubb i byen vår. Og når man blir 18 , hjelper ikke det stort…det er jo 20 års grense på de aller fleste utesteder. Dette gjør at mange blir gående rundt i sentrum kvelds og natterstid.
  Takk for at du engasjerer deg! Vi som skal jobbe med dette skal oppdatere her på bloggen, da er det veldig topp med tilbakemeldinger!
  Anette:)

 6. Send meg gjerne en e-post, hadde vært gøy å høre litt om hva andre tenker ang evt løsninger på dette problemet. anders

 7. Hei Eivind, og alle gode besøkende,

  Trivelig å kunne lese bloggen din, og det gleder meg å se at den faktisk brukes til å bli med å påvirke vår politikk.

  Når det kommer til unge og vold i Lillehammer, så vil Lillehammer Unge Høyre avholde et møte på dette så snart som overhodet mulig, der vi vil åpne for diskusjon, få litt mer informasjon om hva dette faktisk dreier seg om, og finne konkréte handlinger vi kan gjennomføre for å gjøre Lillehammer og omegn til et tryggere sted, både for gamle og for unge. Vold og sist men ikke minst «oppfordringen» til vold som sprés på alle forskjellige måter er noe vi blir nødt til å ta tak i selv også.
  Vi vil få politiet og andre viktige instanser med på møtet, og det er viktig at så mange som mulig kan delta. Handling krever kunnskap.

  Som kjent så har Høyre en streng kriminalpolitikk, og på årets programdebatt for Oppland Høyre avgjorde vi å gi politiet flere ressurser til å kunne gjøre sin jobb på en enda grundigere måte. Likevel kan ikke politiet stå alene i denne saken; jeg tror at blandt annet foreldre også må ta ansvar.

  Jeg skal love å komme tilbake med mer informasjon angående dette møtet, og jeg håper det blir konstruktivt og lærerikt.

  (Vi tar en intern samtale om dette så snart vi har tatt det opp i vårt styre, Eivind…)

  Ha en videre fin kveld, alle sammen.

  Mvh,

  Bjørn Frode Kvernstuen
  Lillehammer Unge Høyre

 8. Hei Bjørn Frode.
  Hyggelig at du tar en tur innom bloggen min. Som du ser kommer det mange fine innspill å ta med seg videre. Jeg er i Litauen i dag og i morgen, men vi tar en prat når jeg er tilbake ang. møtet om vold, der jeg selvsagt vil være med. Flott initiativ! Anette (2. plass på lista) jobber spesielt med denne saken, og vår nye bloggende venn Anders har også meldt seg på, så her samles mange gode krefter mot vold. Dette er en viktig sak for alle som bor i byen vår. Lillehammer skal være en trygg by å bo i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.