Høyre svarer gjerne

Arbeiderpartiets Jan P Hammervold stiller Høyre to spørsmål i sitt innlegg i GD fredag 25 mars. Jeg hadde trodd at vi hadde vært tydelige i vårt budskap, men gjentar gjerne hva Lillehammer Høyre mener. Det gjør jeg gjerne fordi jeg mener Høyre har de løsningene Lillehammer trenger for å løse utfordringene vi står ovenfor.
Det første spørsmålet er ikke overraskende om privatisering av omsorgstjenester. Høyre har i flere omganger foreslått å åpne for private tilbydere og frivillige i omsorgssektoren fordi vi mener det vil være med på å øke kvalitet og mangfold. Når vi skal løse de utfordringene Lillehammer står ovenfor innenfor pleie og omsorgssektoren er det viktig å slippe alle gode krefter til. Dette handler ikke en svart /hvit verden der alt enten er privat eller offentlig. For Høyre handler dette om å åpne for private tilbydere og frivillige på noen områder, for eksempel innenfor hjemmehjelptjenesten. Høyre mener at et samspill mellom private og offentlige tilbydere vil gi de beste løsningene for brukerne.
Det andre spørsmålet er om eiendomsskatt, men er ikke særlig relevant. Gjennom flere år med Arbeiderpartistyre har Lillehammer opparbeidet seg en formidabel gjeld på 1,4 milliarder. Dette gir oss et minimalt økonomisk handlingsrom og gjør oss svært sårbare ovenfor rentesvingninger. Med den økonomiske situasjonen AP har satt Lillehammer i vil det ikke være mulig å fjerne eiendomsskatten over natten. Arbeiderpartiet har brukt fellesskapets kredittkort uten å tenke på konsekvensene. Å få orden på Lillehammers økonomi er en tøff, men helt nødvendig jobb. Den jobben ser vi frem til å komme i gang med etter valget, fordi Lillehammer trenger å gjenvinne sitt økonomiske handlingsrom, og fordi en sunn kommuneøkonomi er til beste for innbyggerne. I denne situasjonen kan ikke Høyre love å fjerne eiendomsskatten over natten. Men vi skal love å redusere den når vi kommer i posisjon. Og selvsagt er det vår målsetting å fjerne den helt over tid. Fordi vi er glade i Lillehammer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.