E6: Hvad Dælen nøler I efter?

i-bilen.jpg Da vi åpnet GD 16.02.07 kunne vi lese det igjen. Hovedferdselsåren gjennom Gudbrandsdalen hadde igjen krevet liv. Denne vinteren har ulykkene på europaveien stått i kø, og vår tålmodighet er nå slutt. Høyre arbeider for tryggere lokalsamfunn, og vi vil ikke lenger sitte med hjertet i halsen når venner, familie og arbeidskollegaer skal ferdes på veiene våre. E6 er i en forfatning langt under det en bør kunne kreve av en europavei og hovedferdselsåre. En kraftig oppgradering er helt nødvendig slik at vi kan ferdes trygt.

I arbeidet vårt med å utarbeide Lillehammer Høyres program foran kommunevalget 2007 har vi bla. hatt en fruktbar dialog med næringslivet i byen vår, og de vi har snakket med er temmelig samstemte: Utbedring av E6 er en svært viktig sak for å bedre handel, turist og industribyen Lillehammers rammebetingelser for å drive næring. Vi tror det er fornuftig å lytte til budskapet fra næringslivet, og på innbyggerne i distriktet vårt. De som ferdes på veiene våre daglig vet hva dette gjelder. Denne vinteren har det vært daglig avisstoff om ulykker langs E6., enten det er trailere som har kjørt av veien, eller kollisjoner med store personskader og ulykker som har krevet liv. Slik vil vi ikke ha det. Lillehammer Høyre vil arbeide for at utbedringen av E6 prioriteres nå.

Vi sier som Tordenskiold: Hva Dælen nøler I efter?

4 kommentarer til «E6: Hvad Dælen nøler I efter?»

 1. Problemet er ikke at veien ikke er bred og stor nok. Problemet er at folk kjører for fort! Jeg opplever stadig å bli forbikjørt av helt gale bilister på E6 som ligger tett bak meg lenge, før de smetter ut og suser forbi. Og alle har dårlig tid.
  Er det rart det går galt da? Og når det gjelder langtransporten; Hvorfor ikke sende godset med toget; så slipper vi den diskusjonen? Mer miljøvennlig er det og. Så jeg er helt uenig med Høyre og deg, Eivind på dette punkt. Du burde heller ta toget!

 2. Tok toget i dag jeg Rosa 🙂

  Men når det gjelder E6 firer vi ikke. Det er to grunner til det:

  -E6 slik den er i dag er ikke dimenjonert for den reelle bruken, og den tar liv. Vi vil ikke tolerere en hovedferdselsåre som setter liv i fare.
  -Næringslivet i distriktet vårt er avhengig av en infrastruktur med transport av varer og tjenester som fungerer.

 3. Helt uenig med Rosa. Det er hun som er en fare for trafikken når hun ligger og propper E6-en.
  Nei, C’ mon. Vi vil ha firefelts til Trondhjem! Og det bestemmer faktisk vår sosialistiske regjering. Dette handler om liv, og E6 må prioriteres nå. Vi trenger ikke flere utredninger, men ny vei. Kjør på Høyre.

 4. Nullvisjonprosjektet til Statens Vegvesen må jeg faktisk le litt av, se i disse dager med mye snø og is på veiene, det er jo helt vilt hvor lang tid det tar før kommunen får sendt ut brøyte biler og biler for å jevne ut sporene som er blitt på isen. Om man er interessert i å spare liv, helse og penger så burde jo en liten invistering som å få ut brøytebiler og skrapebiler tidligere og oftere være 0 problem. Men mitt inntrykk er at mye blir gjort kun halvveis, og jeg ser ikke poenget med å halvveis redde ett liv…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.